YOGARESA TILL ITALIEN OCH GREKLAND

Valle Lunigiana, Colli Senesi, Santa Marinella och Rom 


Under 2024 reser vi till dessa fantastiskt fina platser i mellersta Italien i regionerna Toscana och Lazio.  Här får du uppleva det genuina Italien i de allra vackraste ommgivningarna.  Följande datum kan du följa med oss på en yogaresa till Italien:


14-21 september till Villa Giusterna: Mysoreyoga i Toscana med Lisa Lalér


5-12 oktober till Il Convento: Yoga och vandring i Toscana och Cinque Terre 


5-12 oktober Mysoreyoga och vandring med Camilla Håkansson i Toscana och Cinque Terre


12- 19 oktober till Villino Emanuele: Yoga, salta bad och italiensk matlagning i Santa Marinella och Rom


Vill du veta mera om resan bara tryck på resans namn
Il Convento och Villa Unicorno, Valle Lunigiana i norra Toscana


Här ovan ser du bilder från våra tidigare resor till Il Convento som betyder klostret och som är ett före detta nunnekloster med anor från 1500-talet som ligger i floddalen Valle Lunigiana i norra Toscana mellan de Apuniska alperna, de kritvita marmorbergen i Carrara och Appeninerna med 2000 meter höga toppar. Landskapet är otroligt vackert med spesiga bergstoppar och två floder som slingrar sig ner får de höga toppana och möts i den smala dalen. Här hittar du stor skogar av kastanjeträd, olivfält och vingårdar. Det är ett oexploaterat område med få turister trots den makalösa skönheten i landskapet och de många vackra medeltida borgarna och byarna i närheten. På Il Convento serveras vi fantstiskt god lokalproducerad mat och vin. Det ligger mellan Cinque terre vid medelhavet och Lucca som kan nås med bil eller tåg på cirka en timme, Florens och Pisa är cirka två timma bort. På våra resor vandrar vi längs med den magnifika kustet vid Cinque Terre kusten och i de vackra bergen i Valle Lunigiana, vi besöker de små medeltida byarna och upplever det genuina livet på landet i Toscana. 


Åk med oss följande datum till Valle Lunigiana under 2024:


Il Convento den 5-12 oktober på Yoga och vandring i Toscana och Cinque Terre


Il Convento den 5-12 oktober Mysoreyoga och vandring med Camilla Håkansson i Toscana och Cinque TerreVilla Giusterna, Colli Senesi i Toscana


Här ovan ser du bilder från våra tidigare resor till Villa Giusterna som är en lantherrgård med en lång historia och som ligger på en kulle med milsvid utsikt inbäddad i vinodlingar och dungar av olivträd i det kulliga landskapet mitt i den allra vackraste delen av Toscana. Detta är det landskap som man ser i filmer och på foton från Toscana. På Villan är maten och vinet lokalproducerat och lagas från grunden, här serveras vi fantastiskt god Toskansk mat. Det är den perfekta platsen för återhämtning, yoga och meditation både inne i den fina yoga salen eller ute i den stora omgivande trädgården. Vill du hellre bada och sola så gör du det vid poolen med tillhörande poolområde. Det finns även möjlighet till massage i Villans fina avdelning avsedd för detta. I de vackra omgivningarna finns det mycket goda möjlighet för vandring. Den lilla medeltidsbyn Mobtebenichi ligger bara 10 minuters promenad bort och Siena bara cirka 30 minuters bilfärd härifrån. Området är vulkaniskt och de kända termerna i Rapolano når man på cirka 15 minuter med bil. I de många poolerna med termiskt vatten badar man året om i vattnet som kommer direkt från jordens inre. Vi åker till SPA Antica querciolaia en hel dag för att njuta av det välgörande vattnet från de vulkaniska källorna. 


Åk med oss följande datum under 2024: 


14-21 september på Mysoreyoga i Toscana med Lisa Lalèr


Santa Marinella och Rom i Lazio


Här ovan ser du bilder från tidigare resor till Santa Marinella och Rom. I regionen Lazio ligger Rom,  Italiens huvudstad, den eviga staden och en av världens allra vackraste städer. Strax norr om Rom på den romerska rivieran ligger Santa Marinella, som är en plats känd för sin klara luft som kommer ner från Tolfabergen och för det kristallklara vattnet i Medelhavet, här ligger fina jugendvillorna på rad längs kusten, det finns både sand- och stenstrand och klippor att bada från. Hit åker många av romarna under sommarmånaderna, det tar bara cirka 45 minuter med tåg så är man mitt inne i Roms centrum. Här finns ett gammalt fort och en yachthamn där även de lokala fiskebåtarna får plats. Vi bor i just en av de finaste jugend villorna bara ett stenkast från havet, med en fin trädgård och en liten pool,  Villino Emanuele. Vi besöker Rom och upptäcker även staden bortom massturismen, vi äter den godaste pizzan och glassen. 


Åk med oss följande datum under 2024


12 oktober-19 oktober på yoga, salta bad och italiensk matlagning i Santa Marinella och Rom


Kretas nordkust


Tilll den lilla byn Douliana åker vi under senhösten när det fortfarande finns värme och sol kvar på Kreta. Douliana ligger mellan de 3000 meter höga bergen och den vackra Medelhavskusten i närheten av Chania. I Douliana  hittar vi det genuina Kreta med lugn och ro, en liten bar och några restaurangen. Vackra områden för vandring bland olivoodlingarna och de gröna kullarna. Vi vandrar ner till havet och den fina strand som bara ligger 2 kilometer från vårt boende. Vi vandrar också till grannbyarna för att uppleva marknader och det grekiska bylivet. Vi gör utflykt till Chania och besöker den vackra hamnen och tadens mångfascetterade centrum.  


Åk med oss följande datum under 2024:


2-9 november på Yoga, vandring och salta bad på KretaYogaresa till Italien och Grekland


Förutom härlig yoga och meditation får du på våra yogaresor alltid uppleva unika och  noga utvanda platser.


Vi reser till mellersta Italien, till regionerna Toscana och Lazio. Där är landskapet vackert kuperat, med böljande fält, vin och olivodlingar och  pittoreska städer och byar.  Vi reser också till Kreta med höga berg, vackra kuster och ett underbart klimat även på senhösten.


När du reser med oss får du en unik möjlighet att uppleva det genuina Italien och Grekland långt bort från masssturismen. Men nya uplevelser av italiensk mat, vin och kultur.  

Yogaresa i Sverige


Sverige finns det många underbara platser för yoga, meditation och vandring och vi på Turyoga har valt ut några av de allra bästa.


Vi reser under hösten 2024 till Abisko och Store Mosse.


Abisko i den svenska högfjällsmiljön med midsommarsol och norrsken.


Store Mosse Nationalpark där den unika mossen breder ut sig och ger en känsla av oändlighet.


Yoga & meditation 


På våra resor gör du  yoga där alla kan vara med utifrån sina egna förutsättningar. Yoga och meditation hjälper oss att bli rörligare, få ökad  kroppskännedom, minska smärta och stelhet i kroppen.


Vi får också en välbehövlig tankepaus som leder till minskad stress. Yogan och meditationen hjälper dig att se klarare, att få en paus mellan tankarna  och att vila i nuet så att du kan hantera livets svårigheter lite bättre.